14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΓΚΑΛΕΡΙ ΑLΜΑ

4 Οκτ -1 Νοε 2025.
Σε έντονη συνδιαλλαγή με την αίσθηση του ανοίκειου, ο Θοδωρής Μπαργιώτας παρουσιάζει στην γκαλερί ALMA, την πέμπτη του ατομική έκθεση με τίτλο, The Beast was Harmless and Horrible.
Με διακαή του πόθο να ανακαλύψει τα θηρία του εσωτερικού μας κόσμου, ο Μπαργιώτας επιχειρεί μέσα από έντονη ρεαλιστική μανιέρα φαντασιακού πολυσχιδούς να επαναφέρει τη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και την ψυχή του, προκαλώντας τον θεατή να αναστοχαστεί ζητήματα προβολών του εαυτού.
Όπως σημειώνει ο καλλιτέχνης,
“Θυσία τη θυσία φτιάχνεις το μύθο. Ο ωραίος ο μύθος έχει ωραία τέρατα. Τέρατα με κέρατα.
Αρχίζεις και καταλαβαίνεις κι εσύ τις ανάγκες του θηρίου.
Παίζετε συχνά – όποτε σας αφήνουν δηλαδή. Σου χαρίζει μια προβιά, κάτι ψεύτικα δόντια, κάτι ξύλινους κοθόρνους. Για να υποδυθείς. Να παίξεις κι εσύ το τέρας. Σου βάζει άσκηση για το σπίτι ν’ αλλάξεις για μια μέρα όνομα και περσόνα και ντυμένος σαν κι αυτό να βγεις έξω και να φέρεσαι σαν τέρας.
Τέρας στη θέση του τέρατος. Τι λαμπρή μέρα!
Τι τέλειο παιχνίδι! Τι κόκκινο αίμα! Τι βρωμερές πατουσάρες!
Όλα σ’ αρέσουν. Αυτό που φοβόσαν, έγινες. Αυτό που κρυφά επιθυμούσες, το κατάφερες.
Είσαι θηρίο!
Και πλέον βαριανασαίνεις στα σκοτάδια. Ζωγραφίζεις σαν παιδί, χορεύεις σαν αγρίμι. Σκοτώνεις που και που κάνα μικρό ζώο για να περάσεις την ώρα σου, κάνα μεγαλύτερο για να φας.
Σε φοβούνται οι άνθρωποι (έτσι δεν είναι;); Ή μπορεί και να σε βαρέθηκαν. Γιατί κτήνη και τέρατα υπάρχουν πολλά. Όλοι έχουν τέρατα. Όλοι είναι τέρατα. Δεν είσαι και καμία τρομερή περίπτωση εσύ”.
Από τις 2 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου 2025, ο Μπαργιώτας καλεί το κοινό σε μία έκθεση παρηγορητική, πρόκληση στη συναισθηματική νοημοσύνη του θεατή.
Τι συμβαίνει τη νύχτα που ο καθένας μένει μόνος με τον εαυτό του;
ΓΚΑΛΕΡΙ ALMA ATHENS,
Σκουφά 24 Α, Αθήνα