My Bonjour

Τρίτη, 28 Μάιος 2024

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Το ποδόσφαιρο το πιο δημοφιλές κομμάτι του αθλητισμού, είναι ένα ομαδικό, παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι,
Σκοπό έχει να βοηθήσει τα παιδιά να καλλιεργήσουν και να βελτιώσουν τις δυνατοτητές τους, με τρόπο διασκεδαστικό και δημιουργικό.
Είναι κοινά παραδεκτό ότι συμβάλλει σημαντικά στην κοινωνικοτητά τους, καθώς επίσης και στην καλή ψυχική και σωματική τους υγεία.

Για το σκοπό αυτό ο Συλλογός μας με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και συνέπεια διατηρεί τμήματα υποδομής ποδοσφαίρου, στα οποία εκπαιδεύονται από διπλωματούχους προπονητές παιδιά και έφηβοι ηλικίας από 4 ετών.

Η ακαδημία προσπαθεί να προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να μάθουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές τις τεχνικές και τακτικές του ποδοσφαίρου παρέχοντάς τους συγχρόνως αθλητική και κοινωνική παιδεία μέσα σε ένα οικογενειακό και ευχάριστο περιβάλλον.
Φυσικά, για όλα αυτά απαιτούνται εξειδικευμένοι προπονητές και προγράμματα προπόνησης σχεδιασμένα κατάλληλα γι' αυτές τις ηλικίες.

Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι η εκπαίδευση των αθλητών μας πάνω σε ένα προσχεδιασμένο μοντέλο προπονήσεων ανάλογα με την ηλικία/τμήμα.    

Η άθληση μαθαίνει στο παιδί την αυτοπειθαρχία, την ομαδικότητα, το θεμιτό ανταγωνισμό και αλτρουισμό, την άμιλλα και τη συνεργασία, να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο την ήττα και τη νίκη, να αναγνωρίζει το προσωπικό του λάθος, να δημιουργεί θετική εικόνα του εαυτού του, να αναπτύσσει στρατηγική σκέψη.

Επιπλέον ο αθλητισμός εμπνέει στα παιδιά και στους εφήβους υγιή πρότυπα συμπεριφοράς.
Πρότυπα που αγαπούν και σέβονται την προσωπικοτητά τους και το σώμα τους χωρίς υπερβολές.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΠΕΡΙ ΑΕΨ

Έδρα: Κλειστό Γυμναστήριο Ψυχικού (330 θέσεων)  Κοντολέοντος 20, Π. Ψυχικό

email: aepsychiko@gmail.com

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

Η Αθλητική Ένωση Ψυχικού (ΑΕΨ), είναι μη-κερδοσκοπικό αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και που έχει εξουσιοδοτηθεί από αυτόν να λειτουργεί όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Δημοτικής Ενότητας Ψυχικού.

Δραστηριοποιείται στο Κλειστό Γυμναστήριο Ψυχικού στην οδό Κοντολέοντος, στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ της οδού Παπαναστασίου, στα γήπεδα Τένις στο Άλσος Ψυχικού, καθώς και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου – Λυκείου Ψυχικού και έχει αναλάβει τη φύλαξη των εγκαταστάσεων, την καθαριότητα και  συντήρηση του χώρου καθώς και την αποκατάσταση μικρών φθορών από την χρήση.

Στους παραπάνω χώρους η ΑΕΨ προσφέρει προγράμματα άθλησης, υψηλού επιπέδου, για ενήλικες και παιδιά μέσα από τις «ακαδημίες» Μπάσκετ, Ποδοσφαίρου, Τένις, Tae Kwon Do, και Γυμναστικής.

Η ΑΕΨ στηρίζεται οικονομικά στις εισφορές των μελών της και τις συνδρομές των ακαδημιών ενώ, περιοδικά, ενισχύεται από δωρεές δημοτών.

Όμως ένα τόσο μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων έχει μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις.
Υπογραμμίζουμε ότι η ομάδα μπάσκετ με τις εξαιρετικές επιδόσεις, έχει αυξημένες ανάγκες όπως η κάλυψη των δαπανών μεταφοράς σε εκτός έδρας παιχνίδια, η συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης πρωταθλήματος, τον αθλητικό εξοπλισμό της και άλλες ανελαστικές δαπάνες.

Είναι γεγονός ότι οι εισφορές και οι περιορισμένες δωρεές, δεν επαρκούν για ευρωστία και βιωσιμότητα ενός αθλητικού σωματείου.

Στόχος του συλλόγου μας είναι τα επιτεύγματα των προηγούμενων ετών όπως η εξυγίανση των οικονομικών, η ελκυστική πολιτική ως προς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και η ευόδωση των προσπαθειών της ανδρικής ομάδας Μπάσκετ, να χρησιμοποιηθούν αφενός ως πόλος έλξης περισσότερων παιδιών στις ακαδημίες μας για την ενίσχυση του φίλαθλου πνεύματος και την προαγωγή της άθλησης σε μικρούς και μεγάλους και αφετέρου  ως εργαλείο προβολής του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Ένας επιπλέον στόχος μας είναι η στενότερη συνεργασία με τα σχολεία του Ψυχικού, η διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων, διασχολικών και διασυλλογικών τουρνουά που θα οδηγήσει στην περαιτέρω ενίσχυση του φίλαθλου πνεύματος, του ευ αγωνίζεσθαι και της κοινωνικής όσμωσης.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΚΑΚΙ

Η «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» αποτελεί αναγνωρισμένο Αθλητικό Σωματείο που δραστηριοποιείται στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.
Είναι από τους πιο δραστήριους σκακιστικούς συλλόγους της Αττικής καθώς συμμετέχει σε όλες της διοργανώσεις της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και διοργανώνει τακτικά Εσωτερικά Πρωταθλήματα.
Τα μαθήματα σκάκι παρακολουθεί μεγάλος αριθμός παιδιών που προέρχονται κυρίως από τα Δημοτικά σχολεία Νέου Ψυχικού,Παλαιού Ψυχικού και Φιλοθέης, καθώς και γειτονικές περιοχές της Αθήνας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ρήγα Φεραίου 38, Νέο Ψυχικό
(έναντι Αθλητικού Κέντρου).

3η στάση Χολαργού επί της Λ. Μεσογείων, 500 μέτρα από το σταθμό μετρό Εθνική Άμυνα.

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Π.Ο. Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ

1η αγωνιστική

Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού - ΕΣΠ "Οι Μαχητές"

Μετά την περσινή άνοδο Kατηγορίας, η ομάδα μας διεκδικεί μία από τις 3 πρώτες θέσεις που οδηγούν στο πρωτάθλημα Α' Εθνικής το καλοκαίρι στα Τρίκαλα!

Παράλληλα διοργανώνουμε το 25ο Εσωτερικό Rapid για προπόνηση των ανερχόμενων σκακιστών μας!

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

Τα μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες παρακολουθούν κυρίως Δημότες Φιλοθέης - Ψυχικού αλλά και ενδιαφερόμενοι από γειτονικές περιοχές: Γαλάτσι, Αθήνα, Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου, Αγία Παρασκευή, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Μαρούσι, Νέα Ιωνία κ.α.

Λειτουργούν ειδικά τμήματα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α' Δημοτικού.
Υπάρχει η δυνατότητα για online μαθήματα σκάκι μέσω Zoom.
Εγγραφές και νέα τμήματα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Όποιος επιθυμεί να μάθει τα μυστικά του σκακιού μπορεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς να γίνει μέλος και να ενταχθεί στα τμήματα αρχαρίων, μέσων, προχωρημένων και ενηλίκων του συλλόγου!

Πλεονεκτήματα των μελών της Ακαδημίας μας

Ολιγομελή τμήματα με βάση το επίπεδο και την ηλικία.
Καταξιωμένοι προπονητές με εμπειρία σε σχολεία και συλλόγους.
Μεγάλο και ήσυχο εντευκτήριο με κλιματισμό και καθημερινή φύλαξη από τη Δημοτική Αρχή.
Αθλητικό Δελτίο στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και μέλος της μεγάλης σκακιστικής οικογένειας που αριθμεί πάνω από 40.000 εγγεγραμμένους αθλητές.
Συμμετοχή σε επίσημα Ελληνικά και Διεθνή τουρνουά.
Εύκολη πρόσβαση (κοντά στο σταθμό του μετρό Εθνική Άμυνα και στην 3η στάση Χολαργού).
Χρήση βιβλιοθήκης με πλούσια Ελληνική και ξένη βιβλιογραφία.

Η δομή της Ακαδημίας έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη διαρκή βελτίωση των μαθητών.
Έτσι, ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο των μαθητών, προβλέπεται διαχωρισμός των τμημάτων σε νηπίων, εισαγωγής στο σκάκι (για παιδιά έως 8 ετών), αρχαρίων, μέσων, προχωρημένων, αγωνιστικά τμήματα και τμήματα πρωταθλητισμού.
Επιπλέον, για τους ενήλικες που επιθυμούν να εισέλθουν στον μαγικό κόσμο του σκακιού, θα λειτουργήσουν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων.

 Τα Οφέλη του Σκακιού

Σε αυτή την περίοδο της τεχνολογικής εξέλιξης, όπου οι οθόνες κατακλύζουν την καθημερινότητά μας, το σκάκι προσφέρει μια ξεχωριστή ευκαιρία για προσωπική επαφή, συνεργασία, και πνευματική πρόκληση.

Το σκάκι δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι.
Βοηθά στην ενίσχυση της μνήμης, στην αύξηση της ευφυίας, στη βελτίωση της συγκέντρωσης, στην ανάπτυξη  ικανοτήτων λύσης προβλημάτων και στην ενδυνάμωση της κριτικής σκέψης.
Είναι μια τέχνη, μια φιλοσοφία, ένας τρόπος ζωής που προσφέρει αξιολόγες δεξιότητες για μια ζωή γεμάτη προκλήσεις και επιτυχίες.

Σχόλια

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια

Προσθήκη Σχολίου

Εισάγετε το όνομά σας
Εισάγετε το email σας (δεν προβάλλετα δημόσια, μόνο για εσωτερική επικοινωνία)
Εισάγετε το σχόλιό σας

Επισκέψεις

Σήμερα: 37
Χθες: 129
Αυτήν την εβδομάδα: 166
Αυτόν τον μήνα: 4198
Συνολικά: 14971