psychikon & perix

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: Section Blog ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ TΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

TΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

E-mail Εκτύπωση PDF

altΤο καλοκαίρι είναι μία εποχή του έτους.
Το καλοκαίρι έχουμε πολλά φρούτα, χοχόμπες, μάγκος, ανανάδες και πυρκαγιές.

Το καλοκαίρι γιορτάζεται με πυρκαγιές σχεδόν σε όλα τα νησιά και τα δάση της πατρίδος μας και είναι πολύ ωραίο να βλέ­πεις τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα να πετούν χαμηλά για να τις βλέπουν οι πιλότοι και να τις σβήνουν, πριν κάψουν όλο το δάσος και το νησί και δεν μπορούν μετά να ξανανάψουν για να γίνουν οι γιορτές της επόμενης χρονιάς.
Το καλοκαίρι οι βουλευτές ξεκουράζονται και οι υπουργοί πάνε στα χωριά τους και στα νησιά, όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες πυρκαγιές για να τις δουν από κοντά.

Επίσης το καλοκαίρι κάνουμε μπάνια στις πισίνες.
Στη χώρα μας ευδοκιμούν οι πισίνες που έχουν κρυστάλλινα νερά, γιατί το χλώριο τα ξασπρίζει, αλλά και μας προστατεύει από τις διάφορες κακές αρρώστιες που είναι βλαβερές.

Όμως το καλοκαίρι μερικοί προτιμούν να κάνουν μπάνιο στη θάλασ­σα, αλλά επειδή εμείς οι Έλληνες ως ναυτικός λαός δεν ξέρουμε κολύμπι, αυτό είναι πολύ επικίνδυνο γιατί μπορεί κανείς να πνιγεί εντελώς.

Πάντως η Ελλάδα έχει πολλές παραλίες γιατί βρέχεται από θάλασσα και οι πιο καθαρές είναι αυτές που παίρνουν τα περισσότερα σημαιάκια από έναν οργανισμό που δίνει σημαιάκια. Όσο λιγότερο πετρέλαιο και σκουπίδια έχουν οι παρα­λίες, τόσα περισσότερα σημαιάκια παίρνουν.
Εμείς οι Έλλη­νες, σαν λαός υπερευαίσθητος σε περιβαλλοντικά θέματα, ξέρουμε από το χειμώνα ποιες παραλίες έχουν πάρει σημαι­άκια και μόλις έρθει το καλοκαίρι ξεκινάμε με τα αυτοκίνητα μας, τα τροχόσπιτά μας και τα τρέιλέρς μας με τα φουσκω­τά μας για να πάμε σ' αυτές.

Ω, πόσο ωραίο είναι να βλέπεις χιλιάδες αυτοκίνητα να πηγαί­νουν αργά-αργά σ' αυτές τις παραλίες.
Εμείς καταφέραμε και φτάσαμε τρεις φορές μέχρις εκεί, αλλά δεν κάναμε μπάνιο γιατί δεν χωρούσαμε και είχε βραδιάσει μέχρι να φτάσουμε και δεν βλέπαμε κι έπρεπε να γυρίσουμε σπίτι, αλλά πολλοί έμειναν εκεί για ρακέτα και μπαρμπεκιού.

Επίσης το καλοκαίρι φύονται τα φεστιβάλ. Σε όλη την Ελλάδα φύονται φεστιβάλ που κάνουν πολύ καλό στον τουρισμό.
Το μεγα­λύτερο φεστιβάλ φύεται στην Αθήνα όπου έρχονται όλοι οι μεγάλοι τραγουδιστές για να τραγουδήσουν στο Ηρώδειο πριν πεθάνουν και όλοι τρέχουν να βρουν τα πιο ακριβά εισιτήρια για να τους βοηθήσουν και να τους δώσουν λίγη χαρά.

Το καλοκαίρι αρχίζουν πάντα όλα τα μεγάλα έργα, αλλά στα­ματούν γιατί κάνει ζέστη και πρέπει όλοι να είμαστε σε μέρη σκιερά, να πίνουμε νερό από τη βρύση, γιατί το εμφιαλωμένο έχει μικρόβια και να μη φοράμε μάλλινα όπως λέει το υπουρ­γείο.

Επίσης το καλοκαίρι γίνονται οι εκπτώσεις μέχρι 50%. Φέτος που γιορτάζουμε το «Μνημόνιο» για έκτη φορά έχουμε ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις αλλά επειδή οι ανθρώποι δεν έχουν λεφτά γιατί τους τα πήραν οι σοσιαλιστές, είτε έχουμε εκπτώσεις, είτε δεν έχουμε το ίδιο είναι κι αυτό οι οικονομολόγοι το ονομάζουν ύφεση, αλλά τα κλιματιστικά έχουν ανελαστική ζήτηση, λένε όσοι ξέρουν από αυτά τα πράγματα, αλλά εγώ δεν τα καταλαβαίνω αυτά.

Όμως γίνοναι οι μεταγραφές των ποδοσφαιριστών και διορίζονται οι νέοι πρόεδροι των ποδοσφαιρικών ομάδων και οι προπονητές, γιατί όπως είπε στον εμπνευσμένο λόγο του ο  πρόεδρος του Παναθηναϊκού, που είναι σοσιαλιστής και κολλητός του κυρίου Βαρδινογιάννη που είχε (παλιά) τον Παναθηναϊκό και τα διυλιστήρια και την κινητή τηλεφωνία και τα βαπόρια κι ένα σωρό προβλήματα, το ποδόσφαιρο είναι ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και χρειάζεται υποδομές και σοβαρότητα, γιατί με την ελληνική κοινωνία δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς.
Αν θέλει να παίξει κανείς μπορεί να παίξει στο χρηματιστήριο, αλλά κι εκεί χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί και να πάθει πολλά φοβερά πράγματα.
Επίσης το καλοκαίρι φτηναίνει το πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά ακριβαίνει το πετρέλαιο κίνησης.

Το καλοκαίρι σταματούν οι διαδηλώσεις, οι πορείες οι απεργίες και τα σίριαλ και αρχίζουν οι πανελλήνιες εξετάσεις για να μπούμε στα πανεπιστήμια.
Ο αδελφός μου θέλει να γίνει γιατρός, αλλά άμα δεν γράψει καλά θα γίνει γεωπόνος, του είπαν.
Επίσης το καλοκαίρι έρχονται από ξένες χώρες και πολλοί επενδυτές για διακοπές και αγοράζουν όλες τις επιχειρήσεις και ανακάμπτει το χρηματιστήριο που μας κάνει πλούσιους.
Από όλες τις εποχές πιο όμορφη είναι η Άνοιξη.

Θεώνη

{jcomments off}

Κράτα το

Κράτα το